Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka szpinakowo-jajeczna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  szpinaku
  • 2 sztuki ogórki
  • 4 sztuki pomidory
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj i osusz wszystkie warzywa. Szczypiorek drobno posiekaj. Szpinak pokrój w paski. Ogórki i pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. Jajka obierz i również pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Śmietanę wymieszaj z majonezem. Polej sosem surówkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE