Przygotowanie:
Kuchnia:
arabska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 350 g kaszy kuskus
- 500 g pomidorów
- 500 g ogórków
- 1 sztuka cebula
- 3/4 szklanki soku z cytryny
- 200 g świeżych ziół (estragon, mięta, natka pietruszki, szczypiorek)
- 20 ml oliwy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Ogórki obierz i drobno posiekaj. Miętę, estragon, szczypiorek oraz natkę posiekaj.
- Warzywa i zieleninę wrzuć do miski. Dodaj kuskus bez gotowania. Wlej sok z cytryny. Dopraw do smaku, wymieszaj i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Źródło przepisu: Przyślij przepis