Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka Waldorf


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  rodzynek
  • 3 łyżki  soku jabłkowego
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki zalej sokiem jabłkowym i lekko zagrzej. Odstaw, aż zmiękną a następnie odcedź.
  2. Seler pokrój w cienkie paseczki. Jabłko pokrój w cienkie plasterki, skrop sokiem z cytryny. Orzechy lekko upraż na patelni.
  3. Plastry jabłka rozłóż na płaskim półmisku, nakryj selerem, rodzynkami i polej jogurtem wymieszanym z majonezem. Wierzch posyp orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatkisałatka waldorf


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE