Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka warstwowa z kuskusem, kurczakiem i gruszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • kilka liści sałaty lodowej
  • mała miseczka kuskusu
  • puszka gruszek
  • 3 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
  • suszona żurawina
  • 50 g  słonecznika
  • 50 g  posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 sztuki słoika musztardy
  • miód
  • olej
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Gruszki odsącz z zalewy. Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.
  3. W szklanej salaterce ułóż sałatkę warstwowo: sałata, kuskus, gruszki, pomarańcze, mięso, orzechy, żurawina i słonecznik.
  4. Sos: Musztardę wymieszaj z miodem, oliwą i octem. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE