Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- kilka liści sałaty lodowej
- mała miseczka kuskusu
- puszka gruszek
- 3 sztuki pomarańcze
- 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
- suszona żurawina
- 50 g słonecznika
- 50 g posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 sztuki słoika musztardy
- miód
- olej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- przyprawa do kurczaka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Gruszki odsącz z zalewy. Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.
- W szklanej salaterce ułóż sałatkę warstwowo: sałata, kuskus, gruszki, pomarańcze, mięso, orzechy, żurawina i słonecznik.
- Sos: Musztardę wymieszaj z miodem, oliwą i octem. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyslij przepis