Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g wędzonego łososia w plastrach
- 200 g selera konserwowego
- 200 g ananasa z puszki
- 2 sztuki pory
- 2 sztuki jabłka
- 1 sztuka jajka
- 150 g łagodnego sera żółtego
- 300 ml majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Ananasa odsącz i pokrój w kostkę. Plastry łososia pokrój w paski. Pora umyj i drobno pokrój. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Tak przygotowane składniki układaj warstwami w szklanym naczyniu:seler-jabłko-majonez-połowa pora-ananas-majonez-połowa pora-jajka-łosoś wędzony-majonez. Wierzch sałatki posyp startym serem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników