Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka warstwowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2-3 sztuki solone filety śledziowe
  • 2 sztuki cebule
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • 2-3 sztuki buraki
  • 2-3 sztuki jajka
  • majonez
  • 1 szczypta  kwasku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety pokrój w kostkę, przełóż do salaterki. Cebule pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem. Wysyp na śledzie.
  2. Ziemniaki ugotuj, ostudź, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rozłóż na cebuli. Warstwę polej majonezem.
  3. Buraki ugotuj, ostudź i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw kwaskiem cytrynowym. Wyłóż na ziemniaki. Polej majonezem.
  4. Jajka ugotuj, obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż na wierzch sałatki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE