Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki ogórek gruntowy
1 pęczek rzodkiewki
180 g twarożek
3 łyżki śmietana
1 pęczek szczypiorek
sól czosnkowa
do smaku
pieprz
do smaku
1 sztuka pomidory
do dekoracji
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Ogórki obierz, pokrój w kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Ser przełóż do miski. Dodaj śmietanę, sól oraz pieprz i zmiksuj wszystko na gładką masę.
- Na dno salaterki wyłóż ogórki. Następnie wykładaj kolejno rzodkiewki i serek. Wierzch posyp posiekanym koperkiem i udekoruj pokrojonym w ćwiartki pomidorem.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!