Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki ogórek gruntowy
- 1 pęczek rzodkiewki
- 180 g twarożek
- 3 łyżki śmietana
- 1 pęczek szczypiorek
- sól czosnkowa
do smaku - pieprz
do smaku - 1 sztuka pomidory
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Ogórki obierz, pokrój w kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Ser przełóż do miski. Dodaj śmietanę, sól oraz pieprz i zmiksuj wszystko na gładką masę.
- Na dno salaterki wyłóż ogórki. Następnie wykładaj kolejno rzodkiewki i serek. Wierzch posyp posiekanym koperkiem i udekoruj pokrojonym w ćwiartki pomidorem.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo