Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka warstwowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka warstwowa to przepis na smaczne danie. Jeśli liczymy kalorie zamiast śmietany można użyć jogurtu greckiego.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki  ogórek gruntowy
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 180 g  twarożek
  • 3 łyżki  śmietana
  • 1 pęczek  szczypiorek
  • sól czosnkowa
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 sztuka  pomidory
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Ogórki obierz, pokrój w kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Ser przełóż do miski. Dodaj śmietanę, sól oraz pieprz i zmiksuj wszystko na gładką masę.
  3. Na dno salaterki wyłóż ogórki. Następnie wykładaj kolejno rzodkiewki i serek. Wierzch posyp posiekanym koperkiem i udekoruj pokrojonym w ćwiartki pomidorem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maggie

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE