Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 2 sztuki pomidory
- 3 sztuki jajka
- szczypiorek
- 1 sztuka jogurt naturalny
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo i pokrój na ćwiartki. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki. Brokuł ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i podziel na różyczki.
- Na dużym talerzu układaj na przemian obok siebie jajka, brokuły i pomidory.
- Sałatkę polej jogurtem wymieszanym z posiekanym czosnkiem i przyprawami. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka