Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka warzywna w makaronowo-serowych koszyczkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu piórka
  • rzeżucha
  • 1 pęczek  czosnku niedźwiedziego
  • 4 plastry  żółtego sera
  • 4 sztuki rzodkiewki
  • kilka liści sałaty
  • 8 sztuk pomidorków koktajlowych
  • mały ogórek
  • prażone pestki dyni
  • prażone pestki słonecznika
  • olej
  • 1 łyżeczka  mielonych suszonych pomidorów
  • 1/2 szklanki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  cukru
  • pieprz utarty z kolendrą
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Ustaw pionowo wzdłuż natłuszczonych ścianek kokilek. Wyłóż plastrami sera, tak aby powstały koszyczki. Piecz 10 minut w 190 st. C.
  2. Sałatę i czosnek niedźwiedzi porwij na mniejsze kawałki. Włóż do koszyczków. Pomidorki pokrój w ćwiartki, rzodkiewki i ogórka w plastry. Ułóż na sałacie. Posyp rzeżuchą i pestkami.
  3. Czosnek przeciśnij przez praskę i dopraw cukrem, solą i pieprzem. Wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą. Sosem skrop sałatkę i posyp suszonymi pomidorami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE