Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 l bulionu warzywnego
1/2 sztuki awokado
2 sztuki marchewki
5 sztuk kiszonych ogórków
2 sztuki cebule
1 sztuka papryka
1 szklanka soczewicy
1 szklanka groszku z puszki
garść suszonych grzybów
2 sztuki liście laurowe
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Groszek osącz z zalewy. Cebule obierz. Marchewki obierz i umyj. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne. Grzyby włóż do miski, zalej wodą, odstaw na godzinę po czym odcedź. Wszystkie składniki (oprócz groszku) pokrój w kostkę.
- Do gorącego bulionu włóż cebulę i gotuj 20 minut. Następnie dodaj soczewicę i liście laurowe. Po 10 minutach dodaj grzyby i pozostałe warzywa. Gotuj wszystko razem przez 15 minut. Odstaw do przestygnięcia.
- Warzywa i grzyby wyłóż na talerz. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż pokrojone w plastry awokado.
Źródło przepisu: Przyślij przepis