Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka warzywna z awokado i soczewicą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 1/2 sztuki awokado
  • 2 sztuki marchewki
  • 5 sztuk kiszonych ogórków
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka papryka
  • 1 szklanka  soczewicy
  • 1 szklanka  groszku z puszki
  • garść suszonych grzybów
  • 2 sztuki liście laurowe
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek osącz z zalewy. Cebule obierz. Marchewki obierz i umyj. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne. Grzyby włóż do miski, zalej wodą, odstaw na godzinę po czym odcedź. Wszystkie składniki (oprócz groszku) pokrój w kostkę.
  2. Do gorącego bulionu włóż cebulę i gotuj 20 minut. Następnie dodaj soczewicę i liście laurowe. Po 10 minutach dodaj grzyby i pozostałe warzywa. Gotuj wszystko razem przez 15 minut. Odstaw do przestygnięcia.
  3. Warzywa i grzyby wyłóż na talerz. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż pokrojone w plastry awokado.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE