Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka warzywna z czerwoną cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki liście sałaty
  • 2 sztuki rzodkiewki
  • 1/3 sztuki marchwi
  • 1/3 sztuki czerwonej cebuli
  • 1/3 sztuki ogórka
  • 1 ząbek  czosnku
  • 4 łyżki  oleju
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę, rzodkiewki, ogórek oraz marchew umyj, osusz.
  2. Rzodkiewki i ogórek pokrój w kostkę. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i dodaj porwaną na mniejsze kawałki sałatę. Skrop sałatkę olejem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE