Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mieszanki sałat
2 sztuki pomidory
3 sztuki ogórki
4 sztuki jajka
1 sztuka czerwona papryka
2 łyżki musztardy francuskiej
2 opakowania sosu koperkowo-ziołowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki. Ogórki oraz paprykę umyj, osusz i pokrój w słupki. Sałatę umyj, osusz, ułóż na talerzu. Na sałatę wyłóż pokrojone warzywa oraz jajka.
- Sos koperkowo-ziołowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego musztardę, wymieszaj i polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis