Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka warzywna z orzechami i ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka warzywna z orzechami to przepis na smaczną choć bardzo kaloryczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ryż
    ugotowany na sypko
  • 3 sztuki  marchew
  • 3 sztuki  por
  • 400 g  seler naciowy
  • 100 g  orzechy włoskie
    posiekane
  • 3 gałązki  seler naciowy
    Sos:
  • 1 łyżka  ocet
    ziołowy
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  cukier
  • 5 łyżek  olej słonecznikowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i seler obierz, umyj i pokrój w słupki. Pory umyj, pokrój w krążki. Wszystkie warzywa wymieszaj, połącz z ryżem, dodaj orzechy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. W miseczce wymieszaj składniki sosu, polej nim warzywa i ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Przed podaniem udekoruj gałązkami selera naciowego.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE