Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka warzywna z orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka warzywna z orzechami to przepis na szybką i zdrową przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ryż
    ugotowany na sypko
  • 3 sztuki  marchew
  • 3 sztuki  por
  • 400 g  seler naciowy
  • 100 g  orzechy włoskie
    posiekane
  • 5 gałązek  seler naciowy
    Sos:
  • 1 łyżka  ocet
    ziołowy
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  cukier
  • 5 łyżek  olej słonecznikowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i seler obierz, umyj, pokrój w słupki. Por umyj i pokrój w krążki. Wszystkie warzywa wymieszaj, połącz z ryżem, dodaj orzechy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Wymieszaj składniki sosu i polej nim warzywa z ryżem. Wymieszaj. Przed podaniem udekoruj gałązkami selera naciowego.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE