Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka duży brokuł
30 dag makaronu świderki
3 sztuki marchewki
6-7 sztuk parówek
1 sztuka mały jogurt naturalny
sól
pieprz
2-3 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Parówki pokrój w kostkę, podsmaż na patelni bez tłuszczu.
- Pokrojone w kostkę marchewki, różyczki brokułu oraz makaron ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, a następnie wymieszaj z parówkami.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!