Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka warzywno-śledziowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 35 dag  filetów śledziowych w oleju
  • 2 sztuki cebule
  • 4 sztuki jajka
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki buraki
  • 3/4 sztuki szkl. majonezu
  • 3 łyżki  śmietany
  • 3 łyżki  gęstej śmietany
  • 1 sztuka mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety śledziowe pokrój na mniejsze kawałki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj w kostkę. Ziemniaki, marchewki i buraki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Dno szklanych miseczek wyłóż pokrojoną cebulą. Następnie kolejno ułóż śledzie, pokrojone jarzyny oraz jajka.
  3. Śmietanę wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz szczyptą pieprzu. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Gotową sałatkę podawaj schłodzoną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE