Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 sztuk jajek
150 g startego sera żółtego
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka cebula
1 sztuka mały słoik majonezu
2 łyżki chrzanu
posiekana natka pietruszki
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z ciasta francuskiego wykrój foremką choinki. Z 2/3 choinek wykrój mniejszą foremką kolejne, a reszty użyj jako podstaw. Posmaruj je żółtkiem, złóż po 2-3 i ponakłuwaj widelcem. Piecz 25 minut w 200 st. C.
- Ugotuj na twardo 4 jajka, ostudź, pokrój w dużą kostkę. Kukurydzę odsącz, a cebulę posiekaj. Wrzuć wszystkie składniki do miski, dodaj majonez, chrzan i natkę. Dodaj ser, dopraw do smaku i wymieszaj. Gotową sałatkę nałóż do upieczonych choinek.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka