Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- Sałatka:
3 sztuki awokado
dojrzałe1 sztuka papryka żółta
1 sztuka papryka zielona
10 sztuk oliwki
ciemne2 sztuki pomidory
4 łyżki sok z cytryny
- Sos:
3 łyżki oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżka rozmaryn
|
|
Sposób przyrządzania:
- Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
- Papryki przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę.
- Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę.
- Oliwki pokroić w plasterki.
- Oliwę wymieszać z rozmarynem i doprawić pieprzem i solą.
- Składniki sałatki włożyć do salaterki, polać sosem i wymieszać.