Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka winogronowa z serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  winogron zielonych
  • 200 g  winogron czerwonych
  • 50 g  orzechów nerkowca
  • 50 g  orzechów włoskich
  • 150 g  sera pleśniowego (np. kamiennogórskiego KaMos)
    Sos
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 sztuka mała papryczka chilli
  • 6-7 sztuk  śliwek kalifornijskich
  • 1 szczypta  kurkumy

Sposób przyrządzania:

  1. Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.
  2. Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
  3. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.
Smacznego!


Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 105


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE