Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g winogron zielonych
- 200 g winogron czerwonych
- 50 g orzechów nerkowca
- 50 g orzechów włoskich
- 150 g sera pleśniowego (np. kamiennogórskiego KaMos)
- Sos
- sok z jednej cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1 sztuka mała papryczka chilli
- 6-7 sztuk śliwek kalifornijskich
- 1 szczypta kurkumy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.
- Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
- Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR