Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
1 opakowanie mrożonego groszku
2 sztuki czerwone cebule
3 sztuki filety z kurczaka
40 dag różowych winogron
przyprawa kebab-gyros
sól
pieprz
oliwa
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety umyj, osusz a następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy, wsyp przyprawę, wymieszaj. Włóż mięso. Podsmaż na złoty kolor, mieszając. Wyjmij, ostudź.
- Groszek ugotuj na parze. Odstaw do wystygnięcia. Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Cebule obierz i pokrój w piórka. Kapustę pekińską umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Dodaj groszek, winogrona i cebulę. Włóż mięso. Wymieszaj.
- Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!