Dzisiaj jest: Środa, 18.05.2022 Imieniny: Feliksa i Aleksandry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka winogronowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka kapusty pekińskiej
  • 1 opakowanie  mrożonego groszku
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 3 sztuki filety z kurczaka
  • 40 dag  różowych winogron
  • przyprawa kebab-gyros
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz a następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy, wsyp przyprawę, wymieszaj. Włóż mięso. Podsmaż na złoty kolor, mieszając. Wyjmij, ostudź.
  2. Groszek ugotuj na parze. Odstaw do wystygnięcia. Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Cebule obierz i pokrój w piórka. Kapustę pekińską umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Dodaj groszek, winogrona i cebulę. Włóż mięso. Wymieszaj.
  3. Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE