Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka wiosenna z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę wiosenną z tuńczykiem najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 puszka  tuńczyk
    w oleju
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 2 sztuki  jajka
  • 10 sztuk  oliwki
    czarne, bez pestek
  • 1 garść  roszponka
  • 1/2 główki  sałata lodowa
    Sos:
  • olej
    z puszki z tuńczykiem
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 2 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Tuńczyka osącz z oleju i przełóż do miski. Rzodkiewki i cebulę oczyść, umyj. Rzodkiewki i oliwki pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Ogórek obierz i pokrój w półplasterki.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
  3. Olej z tuńczyka wlej do oddzielnej miseczki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ocet i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Wszystkie składniki sałatki dodaj do tuńczyka, polej sosem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

tuńczykprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE