Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka wiosenna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 20 dag  kaszy kuskus
  • wędzone udko z kurczaka
  • 3 sztuki dymki ze szczypiorkiem
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/2 sztuki kopru włoskiego
  • 3 sztuki mandarynki
  • 10 sztuk małych korniszonów
  • 10 sztuk liści kapusty pekińskiej
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia, a następnie wymieszaj z pokrojonym w kostkę mięsem.
  2. Paprykę, kapustę i koper pokrój w paski, dymki posiekaj. Mandarynki podziel na cząstki, a ogórki pokrój w plasterki.
  3. Dodaj do kuskusu paprykę, kapustę, koper, dymkę, mandarynki oraz ogórki. Polej wszystko oliwą, octem i majonezem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE