Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
20 dag kaszy kuskus
wędzone udko z kurczaka
3 sztuki dymki ze szczypiorkiem
1 sztuka czerwona papryka
1/2 sztuki kopru włoskiego
3 sztuki mandarynki
10 sztuk małych korniszonów
10 sztuk liści kapusty pekińskiej
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
1 łyżka octu balsamicznego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia, a następnie wymieszaj z pokrojonym w kostkę mięsem.
- Paprykę, kapustę i koper pokrój w paski, dymki posiekaj. Mandarynki podziel na cząstki, a ogórki pokrój w plasterki.
- Dodaj do kuskusu paprykę, kapustę, koper, dymkę, mandarynki oraz ogórki. Polej wszystko oliwą, octem i majonezem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!