Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka włoska ziołowo-pomidorowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę włoską ziołowo-pomidorową najlepiej podawać z chlebkiem pita. Wegetarianie mogą zrezygnować z dodawania boczku.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1 pęczek  bazylia
  • 5 gałązek  estragon
  • 5 gałązek  koperek
  • 5 plastrów  boczek
    Sos:
  • 2 łyżki  ocet balsamiczny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 1 ząbek  czosnek
    zmiażdżony
  • 8 łyżek  sok pomidorowy
  • 4 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory pokrój na połówki. Dymki ze szczypiorkiem, natkę, bazylię i estragon posiekaj. Pomidory i zieleninę ułóż na dużym płaskim półmisku, polej sosem utartym z podanych składników. Na wierzchu ułóż usmażone na chrupiąco plasterki boczku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE