Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g pomidorki koktajlowe
2 sztuki dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek natka pietruszki
1 pęczek bazylia
5 gałązek estragon
5 gałązek koperek
5 plastrów boczek
- Sos:
2 łyżki ocet balsamiczny
sól
do smaku
pieprz
do smaku
cukier
do smaku
1 ząbek czosnek
zmiażdżony
8 łyżek sok pomidorowy
4 łyżki oliwa
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory pokrój na połówki. Dymki ze szczypiorkiem, natkę, bazylię i estragon posiekaj. Pomidory i zieleninę ułóż na dużym płaskim półmisku, polej sosem utartym z podanych składników. Na wierzchu ułóż usmażone na chrupiąco plasterki boczku.
Źródło przepisu: Moje gotowanie























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!