Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 sztuka mała kapusta pekińska
220 g piersi z kurczaka
220 g ananasa z puszki
160 g kukurydzy konserwowej
50 g rodzynek
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę pekińską opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Kukurydzę i ananasa odsącz z zalewy. Ananasa pokrój w kostkę.
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w małą kostkę i dopraw solą oraz pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Do miski wrzuć kapustę i wymieszaj ją z majonezem. Następnie kolejno dodawaj ananasa, kukurydzę, kurczaka oraz rodzynki i wymieszaj. Na koniec dopraw sałatkę solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników