Dzisiaj jest: Czwartek, 15.05.2025 Imieniny: Zofii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z ananasem i rodzynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała kapusta pekińska
  • 220 g  piersi z kurczaka
  • 220 g  ananasa z puszki
  • 160 g  kukurydzy konserwowej
  • 50 g  rodzynek
  • 3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Kukurydzę i ananasa odsącz z zalewy. Ananasa pokrój w kostkę.
  2. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w małą kostkę i dopraw solą oraz pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do miski wrzuć kapustę i wymieszaj ją z majonezem. Następnie kolejno dodawaj ananasa, kukurydzę, kurczaka oraz rodzynki i wymieszaj. Na koniec dopraw sałatkę solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE