Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z anchois i rzodkiewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z anchois i rzodkiewką to przepis na smaczną przekąskę. Danie najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 puszka  anchois
  • 100 g  rukola
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 100 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki  pestki dyni
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  kapary
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę umyj, osusz. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidorki opłucz, przetnij na pół. Połącz wszystkie składniki, dołóż osączone anchois.
  2. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Kapary posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  3. W occie winnym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Dodaj kapary, czosnek oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Sałatkę polej sosem, wymieszaj i posyp pestkami dyni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

anchoisrzodkiewkaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE