Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z arbuzem, fetą i migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki garście rukoli
  • 4 sztuki grube plastry arbuza
  • 150 g  sera feta
  • 1 sztuka ogórek
  • 2-3 łyżki  płatków migdałowych
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 12 sztuk czarnych oliwek
    Sos
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  miodu
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj sok z cytryny, miód, oliwę i ocet balsamiczny. Wymieszaj.
  2. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Z arbuza wykrój łyżeczką kulki. Ogórek oraz ser pokrój w kostkę.
  3. Rukolę umyj, osusz i rozłóż na talerzach. Na niej ułóż arbuza, ogórek oraz ser. Wierzch polej sosem i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE