Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z arbuzem, fetą i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  arbuza
  • 20 dag  fety w kostkach
  • 5 dag  rukoli
    Sos
  • 8 łyżek  oliwy z oliwek extra vergine
  • 2 łyżki  octu balsamico
  • świeżo mielony czarny pieprz
    Dodatkowo
  • 3 łyżki  podprażonych orzeszków pinii
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pokrój w kostkę. Rukolę opłucz, osusz i wrzuć do miski. Dodaj kostki fety i arbuza. Wymieszaj.
  2. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp orzeszkami piniowymi i listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE