Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z arbuzem, fetą i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  arbuza
  • 20 dag  fety w kostkach
  • 5 dag  rukoli
    Sos
  • 8 łyżek  oliwy z oliwek extra vergine
  • 2 łyżki  octu balsamico
  • świeżo mielony czarny pieprz
    Dodatkowo
  • 3 łyżki  podprażonych orzeszków pinii
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pokrój w kostkę. Rukolę opłucz, osusz i wrzuć do miski. Dodaj kostki fety i arbuza. Wymieszaj.
  2. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp orzeszkami piniowymi i listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE