Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg arbuza
- 20 dag fety w kostkach
- 5 dag rukoli
- Sos
- 8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
- 2 łyżki octu balsamico
- świeżo mielony czarny pieprz
- Dodatkowo
- 3 łyżki podprażonych orzeszków pinii
- kilka listków mięty
|
|
Sposób przyrządzania:
- Arbuza pokrój w kostkę. Rukolę opłucz, osusz i wrzuć do miski. Dodaj kostki fety i arbuza. Wymieszaj.
- Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp orzeszkami piniowymi i listkami mięty.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca