Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z arbuzem i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki arbuza
  • 1 opakowanie  sera sałatkowo-kanapkowego
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 szklanki  czarnych oliwek
  • 2 łyżki  oliwy
  • czarny pieprz
  • listki mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza obierz ze skóry, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Ser pokrój w kostkę i dodaj do arbuza. Oliwki odsącz z zalewy, cebulę pokrój w piórka i wrzuć wszystko do miski z pozostałymi składnikami.
  2. Całość skrop oliwą i oprósz pieprzem. Przed podaniem sałatkę udekoruj listkami świeżej mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE