Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z arbuzem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  miksu sałat
  • 1/4 sztuki małego arbuza
  • 1 opakowanie  sera feta
    Sos
  • kolendra
  • 2 łyżki  oliwy z winogron
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp sałatę. Z arbuza odkrój skórę, miąższ pokrój w kostkę i usuń z niego pestki. Fetę również pokrój w kostkę. Dodaj wszystko do sałaty.
  2. Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i kolendrą. Gotowym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Wstaw na 20 minut do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE