Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka sałata
- 1 opakowanie czerwona fasola
puszka - 1 sztuka ogórek
świeży - 2 sztuki awokado
- 1 pęczek rzodkiewka
- 1 pęczek szczypiorek
- 100 g serek naturalny
- sól morska
- pieprz
- 2 łyżki olej
- 2 łyżki sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę podziel na liście, umyj i porwij na mniejsze kawałki. Awokado obierz ze skórki, pokrój w kostkę i rozłóż na sałacie.
- Fasolę odsącz z zalewy, przelej zimną wodą, odcedź i rozłóż na sałacie. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki i dodaj do sałatki.
- Ogórka obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki, zwiń w spiralki i ułóż na sałacie.
- Serek dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na sałacie.
- W oddzielnej miseczce wymieszaj olej z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Wierzch sałatki posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników