Dzisiaj jest: Niedziela, 22.05.2022 Imieniny: Julii i Heleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z awokado i jajkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Bardzo sycąca.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  awokado
    dojrzałe
  • 4 sztuki  jajka
  • 3 ząbki  czosnek
  • 3 łyżeczki  sok z cytryny
  • 1 szczypta  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
  2. Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
  3. Czosnek obrać i wycisnąć w wyciskarce.
  4. Składniki włożyć do salaterki, doprawić solą i wymieszać.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 14


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

awokadojajkaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE