Dzisiaj jest: Wtorek, 14.07.2020 Imieniny: Marceliny i Bonawentury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z awokado i rukolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka pomarańcza
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki  startego żółtego sera
  • 200 g  rukoli
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 łyżki  miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę opłucz, osusz. Pomarańczę obierz, przekrój na pół i pokrój w plasterki. Awokado obierz i pokrój w paski.
  2. Rukolę, pomarańczę oraz awokado włóż do miseczki. Dodaj orzechy oraz tarty ser.
  3. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem oraz solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE