Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka awokado
1 sztuka pomarańcza
garść orzechów włoskich
3 łyżki startego żółtego sera
200 g rukoli
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
1/3 łyżki miodu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rukolę opłucz, osusz. Pomarańczę obierz, przekrój na pół i pokrój w plasterki. Awokado obierz i pokrój w paski.
- Rukolę, pomarańczę oraz awokado włóż do miseczki. Dodaj orzechy oraz tarty ser.
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, miodem oraz solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników