Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka biała rzodkiew
- 1 sztuka por
- 1 sztuka pomidor
- 1 główka sałaty
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
- 1 sztuka mała cebula
- sól
- pieprz biały
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rzodkiew, sałatę i pomidora umyj, osusz. Rzodkiew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i dodaj do rzodkwi razem z pokrojonym w kostkę pomidorem.
- Pora oczyść, pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w dużą kostkę. Dodaj wszystko do pozostałych warzyw.
- Warzywa oprósz solą i pieprzem. Dodaj jogurt i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis