Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g bobu
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- 1 sztuka pierś z kurczaka
- 10 łyżek oleju z pestek winogron
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 szczypta cukru
- sól
- pieprz
- curry
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wlej 4 łyżki oleju z pestek winogron. Dodaj curry, sól oraz pieprz i wymieszaj. Do powstałej marynaty włóż kurczaka i odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie usmaż kurczaka na rozgrzanej patelni i porwij mięso na kawałki.
- Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i obierz ze skórki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół. Sałatę umyj i osusz.
- Do miski włóż sałatę, bób oraz pomidorki. Na wierzch wyłóż kurczaka.
- W misce wymieszaj 6 łyżek oleju z musztardą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka