Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z bobu i kalarepki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepki
  • 200 g  bobu
  • 20 g  boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  natki pietruszki
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepki obierz, pokrój w kostkę. Masło przełóż do garnka, rozpuść i podsmaż na nim kalarepę. Podlej wodą, delikatnie posol i gotuj przez 15 minut, aż woda wyparuje.
  2. Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź, wystudź i obierz z łupinek. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni. Następnie dodaj kalarepę, bób i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku i podawaj na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE