Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki pojedyncze filety z kurczaka
1 sztuka awokado
200 g wędzonego boczku
ostra mielona papryka
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
3 łyżki majonezu
1 sztuka czerwona papryka
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą uniwersalną. Podsmaż mięso na rozgrzanym oleju, po czym odstaw do przestygnięcia.
- Paprykę i awokado pokrój w kostkę.
- Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Oprósz chili i odstaw do przestygnięcia.
- Do miski wrzuć pokrojoną paprykę oraz awokado. Dodaj kurczaka, boczek i majonez. Dopraw do smaku. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis