Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka pierś z kurczaka wędzona
1 woreczek ryż brązowy
ugotowany2 plastry ananas
1 puszka kukurydza
małanatka pietruszki
do dekoracji2 łyżki majonez
2 sztuki ogórki konserwowe
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś dokładnie pokrój w drobną kostkę 5x5 mm. Tak samo postąp z ogórkami, posiekaj natkę pietruszki, ananasa pokrój na małe kawałki.
- Wszystkie składniki wymieszaj razem w misce, dodaj majonez i dopraw solą i pieprzem.
- Gotową sałatkę udekoruj świeżymi listkami natki pietruszki i kawałkami ananasa.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"