Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
10 sztuk pomidorków koktajlowych
1 opakowanie sera feta
5 łyżek oliwy
kilka kropli octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki miodu
3 ząbki czosnku
płatki migdałowe
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł ugotuj na parze i ostudź.
- Oliwę, ocet, miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz wymieszaj, by powstał jednolity sos.
- Fetę pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, a brokuł podziel na różyczki.
- Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i delikatnie posól.
- Na półmisku ułóż brokuły, na nich pomidorki i ser feta, polej sosem i posyp prażonymi migdałami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka