Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie  sera feta
  • 5 łyżek  oliwy
  • kilka kropli octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1/2 łyżeczki  miodu
  • 3 ząbki  czosnku
  • płatki migdałowe
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł ugotuj na parze i ostudź.
  2. Oliwę, ocet, miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz wymieszaj, by powstał jednolity sos.
  3. Fetę pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, a brokuł podziel na różyczki.
  4. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i delikatnie posól.
  5. Na półmisku ułóż brokuły, na nich pomidorki i ser feta, polej sosem i posyp prażonymi migdałami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE