Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie sera feta
- 5 łyżek oliwy
- kilka kropli octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki miodu
- 3 ząbki czosnku
- płatki migdałowe
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł ugotuj na parze i ostudź.
- Oliwę, ocet, miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz wymieszaj, by powstał jednolity sos.
- Fetę pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, a brokuł podziel na różyczki.
- Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i delikatnie posól.
- Na półmisku ułóż brokuły, na nich pomidorki i ser feta, polej sosem i posyp prażonymi migdałami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka