Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
nieduży - 3 sztuki pomidory
średnie - 2 sztuki jajka
ugotowane na twardo
- Sos:
- 2 łyżki majonez
- 2 łyżki śmietana
18% - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł umyj, zblanszuj w osolonym wrzątku przez 3 minuty, odsącz. Następnie odetnij łodygę, a resztę podziel na różyczki.
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
- Wszystkie składniki sałatki przełóż do jednej miski. W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez ze śmietanką, solą i odrobiną pieprzu. Powstałym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne