Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g szynka
1 garść pomidorki koktajlowe
1 sztuka dymka
1 sztuka brokuł
mały1/2 puszki groszek konserwowy
sól
do smakupieprz
do smaku1 szczypta cukier
200 g makaron uszka
1 opakowanie sos sałatkowy
winegret lub koperkowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedź.
- Brokuł podziel na różyczki, obgotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Dymkę pokrój w krążki. Groszek odsącz z zalewy. Pomidorki umyj, przekrój na pół. Szynkę pokrój w kostkę.
- W misce wymieszaj przygotowane składniki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Moja kuchnia