Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z brokułami i żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brokułami i żurawiną to pomysł na zdrową i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  brokuł
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 garść  żurawina
    suszona
  • 50 g  orzechy nerkowca
  • 2 łyżki  ocet winny
    jasny
  • 4 łyżki  oliwa
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły oczyść, podziel na mniejsze różyczki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Do miski wrzuć brokuły, cebulę i żurawinę.
  2. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj 1/2 łyżeczki cukru oraz pieprz. Wlej 4 łyżki oliwy i mieszaj, aż powstanie aksamitna emulsja. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj i odstaw na 60 minut do lodówki.
  3. Orzechy grubo posiekaj, upraż na suchej patelni. Sałatkę wyjmij z lodówki, wymieszaj i posyp orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

brokułyżurawinaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE