Dzisiaj jest: Wtorek, 14.07.2020 Imieniny: Marceliny i Bonawentury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z brokułem i kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka świeży brokuł
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 5 łyżek  majonezu
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł włóż do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie zalej go zimną wodą i odłóż do przestygnięcia. Zimny brokuł podziel na różyczki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Do miski wrzuć brokuł, jajka i odsączoną z zalewy kukurydzę. Dodaj majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE