Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z brukselką, łososiem i żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  łososia
  • 40 g  żurawiny
  • 200 g  brukselki
  • 2 łyżki  soku z cytryny + 2 łyżeczki
  • 1/2 sztuki ząbka czosnku
  • 2 łyżeczki  miodu
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 2 łyżeczki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia oprósz solą, skrop 2 łyżkami soku z cytryny. Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz 15 minut w 200 st. C.
  2. Brukselkę pokrój w cienkie paski. Dodaj żurawinę i rozdrobnionego łososia.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oliwą. Dopraw oregano i pieprzem. Wymieszaj i polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE