Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
200 g łososia
40 g żurawiny
200 g brukselki
2 łyżki soku z cytryny + 2 łyżeczki
1/2 sztuki ząbka czosnku
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka oregano
2 łyżeczki oliwy
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia oprósz solą, skrop 2 łyżkami soku z cytryny. Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz 15 minut w 200 st. C.
- Brukselkę pokrój w cienkie paski. Dodaj żurawinę i rozdrobnionego łososia.
- Sok z cytryny wymieszaj z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oliwą. Dopraw oregano i pieprzem. Wymieszaj i polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!