Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 4 sztuki brzoskwinie
- 100 g szynka parmeńska
- 150 g ser mozzarella
- 100 g rukola
- 1 gałązka rozmaryn
- 1 łyżka ocet winny
jasny - 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie umyj, pokrój w cząstki. Rukolę opłucz, osusz. Mozzarellę pokrój w plasterki, oprósz solą i pieprzem. Brzoskwinie połącz z mozzarellą, plasterkami szynki i rukolą.
- Rozmaryn opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj rozmaryn oraz pieprz. Następnie dodaj oliwę i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki