Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
5 liści sałata krucha
10 liści sałata dębowa
2 sztuki brzoskwinie
50 g ser feta
50 g ser gouda
2 łyżki oliwa z oliwek
2 łyżeczki sok z limonki
1/2 łyżki cukier
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Brzoskwinie umyj, usuń pestki i pokrój w półplasterki. Sery pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj. Oliwę z oliwek wymieszaj z sokiem z limonki, cukrem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie