Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z brzoskwiniami i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brzoskwiniami i szpinakiem to przepis na smaczną i szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  szpinak
  • 8 sztuk  pieczarki
    duże
  • 150 g  ser żółty
    starty
  • 200 g  winogrona
    ciemne
  • 2 sztuki  brzoskwinie
  • 250 ml  majonez
  • 40 g  płatki migdałowe
    prażone
  • 125 ml  sok z pomarańczy
  • 1/4 łyżeczki  cynamon

Sposób przyrządzania:

  1. Winogrona, szpinak i brzoskwinie umyj, osusz. Brzoskwinie i winogrona przekrój na pół i oczyść z pestek.
  2. Szpinak oczyść z łodyg i porwij na mniejsze kawałki. Rozłóż liście na talerzach. Pieczarki oczyść i razem z brzoskwiniami pokrój w plastry. Wszystkie składniki wymieszaj. Posyp serem i migdałami.
  3. Majonez wymieszaj z cynamonem i sokiem pomarańczowym. Sos podawaj w sosjerce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE