Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g szpinak
- 8 sztuk pieczarki
duże - 150 g ser żółty
starty - 200 g winogrona
ciemne - 2 sztuki brzoskwinie
- 250 ml majonez
- 40 g płatki migdałowe
prażone - 125 ml sok z pomarańczy
- 1/4 łyżeczki cynamon
|
|
Sposób przyrządzania:
- Winogrona, szpinak i brzoskwinie umyj, osusz. Brzoskwinie i winogrona przekrój na pół i oczyść z pestek.
- Szpinak oczyść z łodyg i porwij na mniejsze kawałki. Rozłóż liście na talerzach. Pieczarki oczyść i razem z brzoskwiniami pokrój w plastry. Wszystkie składniki wymieszaj. Posyp serem i migdałami.
- Majonez wymieszaj z cynamonem i sokiem pomarańczowym. Sos podawaj w sosjerce.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki