Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z buraczkami i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kg  buraczków
  • 10 dag  orzechów włoskich
  • natka pietruszki
  • 2 sztuki jabłka
  • sok z cytryny
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Sposób przyrządzania:

  1. Buraczki dokładnie umyj, ugotuj w osolonej i zakwaszonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź, wystudź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Orzechy oraz obrane jabłka także pokrój w kostkę. Jabłka skrop sokiem z cytryny.
  3. Do miski wrzuć buraczki, jabłka oraz orzechy. Dodaj jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE