Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z buraczków i winogron


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 700 g  buraków
  • 2 sztuki jabłka winne
  • 1/2 szklanki  mrożonych wiśni
  • 50 g  płatków migdałowych
  • 4 łyżki  majonezu
  • 1 szczypta  tymianku
  • 1 szczypta  estragonu
  • 10-12 sztuk zielonych winogron
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki wyszoruj, gotuj przez 20-30 minut w osolonej wodzie, wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłka obierz i również zetrzyj na tarce.
  2. Wiśnie podgotuj przez 30 sekund we wrzątku, po czym odsącz na sicie. Winogrona umyj i osusz.
  3. Do miski wrzuć starte jabłka oraz buraki. Dodaj wiśnie, 2/3 płatków migdałowych, tymianek, estragon, sól oraz pieprz, a także majonez i delikatnie wszystko wymieszaj.
  4. Przed podaniem udekoruj sałatkę pozostałymi winogronami i płatkami migdałowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE