Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z buraków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 160 g  sera sałatkowo-kanapkowego
  • 4 sztuki buraki
  • 1 opakowanie  miksu sałat
  • 2 łyżki  orzechów włoskich
  • 4 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  octu z białego wina
  • 2 łyżki  miodu
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki dokładnie wyszoruj, zalej zimną wodą i gotuj 35-40 minut, aż zmiękną. Następnie wyjmij je z wrzątku, odłóż do przestygnięcia, obierz i pokrój w półplasterki.
  2. Oliwę wymieszaj z octem i miodem.
  3. Sałatę rozłóż na talerzach. na wierzchu ułóż plastry buraka, polej sosem i posyp pokruszonym serem oraz orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE