Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 szklanki cieciorki
- 3 sztuki jajka
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka czerwona papryka
- sól
- pieprz
- 1 główka sałaty
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- bazylia do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wcześniej namocz cieciorkę, ugotuj do miękkości i ostudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ósemki. Pomidory umyj, osusz i pokrój w paski. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
- Sałatę opłucz, osusz i ułóż na talerzu, a na niej ułóż pozostałe składniki. Skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i udekoruj bazylią.
Źródło przepisu: Twoje przepisy