Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z cieciorką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  cieciorki
  • 3 sztuki jajka
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1 główka  sałaty
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • bazylia do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Wcześniej namocz cieciorkę, ugotuj do miękkości i ostudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ósemki. Pomidory umyj, osusz i pokrój w paski. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
  2. Sałatę opłucz, osusz i ułóż na talerzu, a na niej ułóż pozostałe składniki. Skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i udekoruj bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE